کیوی از نگاه بازار روز ایرانیان

    ;
  • نوشته شده توسط : مدیر سایت
  • تاریخ انتشار : ۱۹ /اردیبهشت /۱۴۰۰ ساعت ۰۴:۳۰
کیوی از نگاه بازار روز ایرانیان

 

با توجه به اینکه یک نهال کیوی فروت در ابتدای رشد از وزن 

کمی برخوردار است به غذای کمتری نیز نیاز دارد اما چون هنوز 

یک نهال مثل یک کودك نو پا بسیار ضعیف و حساس است 

بنابر این از مراقبتهای ویژه از قبیل بستر مناسب 

رشد ریشه، مدیریت آبیاری دقیق، و کنترل علفهای هرز 

و تغذیه برگی و کودآبیاری به مقدار کم 

ولی در دفعات زیاد باید استفاده نمود. 

1.کمک به جوانسازی پوست:

کیوی، فقط یک میوه خوش مزه و سرشار از مواد مغذی نیست بلکه یک ماده طبیعی عالی برای مراقبت از پوست هم محسوب می شود. حاوی مواد مغذی مناسب پوست، مانند:ویتامین C و E و آنتی اکسیدان است این مواد برای تقویت و جوان سازی سلامت پوست ضروری می باشند و علاوه بر این، کیوی سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که آن را به یک ملین عالی تبدیل می کند.

مصرف منظم آب کیوی، در دفع سموم و مواد اضافی در بدن موثر است بنابراین، باعث داشتن پوستی سالم و درخشان می شود.

2. کمک به بازسازی سلول های پوستی با کیوی:

ویتامین E موجود در کیوی، پوست را مرطوب نگه می دارد. این ماده، برای بازسازی سلول های پوست به کار رفته و انعطاف پذیر و جوان می کنند.

3. کیوی برای کمک به سفتی پوست:

با افزایش سن، پوست شروع به از دست دادن سفتی خود می کند و ما را مجبور می کند تا برای سالم نگه داشتن آن، کارهای جدی انجام دهیم (مثلا روی آوردن به محصولات پوستی گران قیمت و یا حتی عمل جراحی). بهتر و عاقلانه تر است که به جای آن از کیوی استفاده کنید. استفاده از کیوی له شده بر پوست، به انتقال مواد مغذی مهم به لایه های درم پوست کمک می کند و در حفظ سفتی پوست موثر است.

ویتامین C که به وفور در کیوی یافت می شود، یک ماده ضروری موردنیاز برای تولید کلاژن است. کلاژن، یک پروتئین است که برای سفتی و انعطاف پذیری پوست لازم و ضروری است. این ماده به درمان خراش و بریدگی ها کمک می کند. همچنین، از زبر شدن پوست جلوگیری می کند. بنابراین، استفاده از ماسک کیوی در زمستان ها، راه حل خوبی برای از بین بردن پوست خشک و پوسته پوسته است.

 

با افزایش سن درخت نیاز غذایی درخت نیز بیشتر میشود که 

در بیشتر کشورهای صاحب نام در تولید کیویفروت دنیا، 

فرمولهای کودی متفاوتی برای سنین مختلف پیشنهاد میشود. 

تجربیات نگارنده از تاکستانهای کیویفروت کشور برای

رشد و نمو بهینه تاكهای جوان فرمول کودی زیر را نسخهای 

قابل توصیه برای تولیدکنندگان این محصول میداند. 

در طی سه سال اول عمر تاکستان لازم است از اول فروردین 

تا نیمه شهریور با فاصله زمانی دو هفته یک بار مقدار 

پنج لیتر محلول اوره به ناحیه ریشه دوانی 

هر تاك عرضه شود. مقدار اوره حل شده در هر لیتر آب 

برای سالهای اول، دوم و سوم به ترتیب برابر با

 5 ،12 و 24 گرم است. به این ترتیب 

در سه سال اول احداث باغ به ترتیب به هر تاك در هر نوبت

آبیاری مقدار 12 ،25 و 50 گرم نیتروژن خالص عرضه میشود. 

در ضمن میتوان کود اوره را به صورت محلولپاشی هم 

با غلظت نیم درصد به کار برد.

 

لازم به یادآوری است که چون در هنگام احداث باغ برای تهیه 

بستر مناسب از کود دامی به مقدار کافی استفاده میشود 

معمولا مقادیر عناصر قابل جذب خاك به اندازه کافی بالا است

که تکافوی نیاز غذایی درختان جوان را از نظر 

فسفر، پتاسیم، منیزیم و سایر کاتیونها که در کانیهای خاك

به مقدار مناسب موجود است را بنماید. 

اما چون نیتروژن، تنها عنصری است 

که عمدتا در شکل آلی در خاك وجود دارد 

و به علت رقابت شدید ریشهها با موجودات ریز خاك 

ممکن است درختان جوان دچار کمبود شوند لذا در سه سال اول

که گیاه در مرحله رشد سریع است و نیتروژن 

از این لحاظ بحرانی است کود نیتروژن حتما باید به کاربرده شود. 

اما از سال چهارم بر اساس برداشت 

میوه میتوان سایر عناصر غذایی به ویژه فسفر، پتاسیم، منیزیم 

و در صورت نیاز آهن، روی، و منگنز را در برنامه

کوددهی باغ قرار داد. 

 

4. کیوی برای جلوگیری از بیماری های پوستی:

اسیدهای چرب امگا3 در کیوی، در برابر بیماری های پوستی و سرطان زا محافظت می کنند. همچنین به حفظ غشای سالم سلولی کمک می کند.

5. کنترل تولید بیش از حد سبوم:

به من اعتماد کنید، این تنها مشکلی نیست که دختران دارای پوست چرب با آن مواجهند.

به این چربی، چسبناکی و آکنه و جوش های سر سیاه را اضافه کنید. تولید بیش از حد سبوم را مقصر بدانید. کیوی، در کنترل تولید سبوم بسیار موثر است.

6. کیوی برای کاهش و درمان روند پیری:

کیوی، سرشار از آنتی اکسیدان است که رادیکال های آزاد که فرآیند بازسازی را متوقف می کنند را مهار می کنند و چنانچه بارها در بحث سلامت پوست و مو در نمناک گفته ایم این ماده علائم پیری مانند چین و چروک، لکه های پیری و خطوط را به تعویق می اندازد

نیاز کودی تاكهای بالغ کیوی فروت یک برنامه تغذیه 

موفق باید توجه جدی به عرضه متعادل و متوازن عناصر

 پرمصرف و کممصرف داشته باشد. تغذیه تاكهای کیوی فروت 

یک فرایند پیچیده و کامل است که بسیاری 

از عناصر غذایی و برهمکنشهای موجود میان

 آنها را شامل میشود. یک برنامه کودهی موفقیتآمیز

 از طریق ردیابی دقیق عناصر غذایی در خاك و برگ، ارزیابی 

عملکرد و کیفیت میوه و توجه به علائم ظاهری و سابقه کوددهی

 و بسیاری از ملاحظات و اطلاعات تشخیصی 

در سالهای متمادی به دست میآید. 

مصرف این میوه به افراد زیر بسیار توصیه می شود:
1. افراد سیگاری
2. افراد الکلی
3. افرادی که از دیابت یا آلرژی رنج می برند.
4. خانم های باردار
5. افراد مسن
6. افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند.
7. افرادی که به پارگی رباط دچار شده اند.
8. خانم های یائسه
9. افرادی که دچار مشکلات بینایی هستند، مثلاً افرادی که آب مروارید دارند.
10. افرادی که دچار نارسایی سیستم ایمنی هستند، مثلاً افراد مبتلا به ایدز یا تبخال.

برای کسب محصول بالا با کیفیت مطلوب، دسترسی به حد 

مطلوب عناصر غذایی ضروری است 

از این جهت برآورد (پیشگویی) مقدار کود مورد نیاز از مسائل

 اصلی علم تغذیه است. مواد غذایی مورد نیاز تاكهای

 کیوی فروت میتواند توسط بسیاری

 از روشها مورد توجه قرار گیرد. 

معمولا در تمام کشورهای تولیدکننده کیویفروت، جهت برآورد مقدار کود مورد نیاز از روشهای مختلف زیر استفاده میشود.

الف: برآورد کود مورد نیاز بر اساس برداشت میوه،

ب: برآورد کود مورد نیاز براساس سن درخت،

ج: برآورد کود مورد نیاز براساس آزمایش خاك و برگ،

د: برآورد کود مورد نیاز براساس علائم 

  ظاهری درختان و تجربه باغدار،

ه: برآورد کود مورد نیاز براساس آزمایش کودی مزرعهای. 

بدیهی است که بسیاری از عوامل دیگر نیز ممکن است

در فرمولاسیون یک برنامه موفقیتآمیز کوددهی مورد توجه قرار گیرد.

از میان عوامل مختلف باید به منظور بهبود کارآیی کود

با استفاده از عملیات مدیریتی بر اساس شرایط موجود

در هر منطقه با ارزیابی دادههای حاصل از تجزیه خاك و آب

و آشنا شدن با علائم کمبود یا مسمومیت عناصر مختلف

از طریق مشاهده، و نیز بر اساس سن تاك 

(به ویژه در سالهای اولیه احداث باغ)، دقت در وضع رشد 

درختان، تطبیق نتایج به دست آمده از تجزیه ها با وضع درختان

و نتیجهگیری کلی نسبت به اصلاح و تعدیل 

برنامه ی کوددهی هر باغی اقدامات مدیریتی مناسب را انجام داد

ثبت دیدگاه