شلیل و خواص درمانی آن

  • نوشته شده توسط : khdara

شلیل و خواص درمانی آن

 

مراقبت از چشم

شلیل شامل لوتئین، یک ماده مغذی مهم است که سلامت چشم را بیشتر می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را کاهش می‌دهد. تحقیقات مختلف نشان داده است که لوتئین یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که در کاهش خطر ابتلا به کاتاراکت هسته‌ای (آب مروارید هسته ای) کمک می‌کند.

 

لوتئین در رنگدانه ماکولای چشم قرار دارد و در حفاظت از بافت شبکیه از آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو و نور با طول موج بالا مفید است. علاوه بر این، بتاکاروتن موجود در این میوه سنتز ویتامین A را بیشتر می‌کند و در حفظ بینایی و جلوگیری از بیماری‌هایی مانند کوری و خشک چشمی موثر خواهد بود.

 

پیشگیری از هیپوکالمی

خوب همانطور که می‌دانید هیپوکالمی کاهش سطح خونی یون پتاسیم در بدن است. شلیل حاوی پتاسیم است که برای عملکرد صحیح سلولی و اعصاب ضروری است. پتاسیم موجود در این میوه به سنتز پروتئین‌ها، عملکرد عضلات، حفظ و نگهداری تعادل الکترولیت‌های بدن و بهبود کاربرد کربوهیدرات‌ها و حمایت از فرایند‌های متابولیکی کمک می‌کند.

 

کمبود پتاسیم در بدن ممکن است به اختلالاتی همچون هیپوکالمی منجر شود که سلامت عضلات را کاهش می‌دهد و می‌تواند به آریتمی قلب منجر شود.

 

سلامت قلب

مصرف منظم میوه‌هایی همچون شلیل به خاطر وجود آنتی اکسیدان‌های قدرتمند، می‌تواند در بهبود سلامت قلب مفید باشد. اسید کلروژنیک و آنتوسیانین موجود در شلیل در برابر اکسیداسیون کلسترول بد خون از بدن محافظت می‌کنند و همین امر از سخت شدن شریان‌ها جلوگیری می‌کند و به بهبود گردش مناسب پلاکت‌ها کمک خواهد کرد.